Peter Sauber doet een derde van zijn belang in de Sauber Group over aan Monisha Kaltenborn, ceo van de Formule 1-stal. De rest houdt hij zelf op zak.

Nadat BMW zich uit de Formule 1 terugtrok en Peter Sauber er weer alleen voor kwam te staan, benoemde hij Kaltenborn tot ceo van zijn renstal. Met haar steun kon Sauber zijn team niet alleen overeind houden, maar ook goede resultaten blijven behalen. Zo scheelde het niet veel of Sergio Pérez had voor Sauber de Grand Prix van Maleisië gewonnen.

“Monisha speelde een instrumentale rol in de omschakeling van fabrieksteam naar privéteam”, zegt Peter Sauber. “Dat zij nu een derde van de rental in handen krijgt, is essentieel voor de continuïteit. Ik wil ervoor zorgen dat het bedrijf op lange termijn wordt geleid op de manier die ik voor ogen heb.”

“Monisha Kaltenborn en mijn zoon Alex, die in 2010 als marketingdirecteur aantrad en ook lid is van het managementteam, delen deze opvatting”, vervolgt Sauber. “Dat betekent dat we ons personeel positieve perspectieven kunnen bieden voor de toekomst.”