Wie volgend jaar het dertiende team wil worden, moet nu al diep in de buidel tasten: Bernie Ecclestone verwacht een aanbetaling van negentien miljoen euro.

De London Evening Standard bericht dat Formule 1-topman Ecclestone dit 'inschrijfgeld' noodzakelijk acht omdat de mogelijke nieuwkomers zo kunnen aantonen dat ze hun zaakjes financieel gezien op orde hebben.

Hoewel de nieuwkomers het geld later terugkrijgen, denkt Ecclestone dat het een slecht teken is als kandidaat-renstallen als Epsilon Euskadi, de Cypher Group of Stefan GP een dergelijk bedrag op dit punt in hun voorbereiding niet op tafel kunnen leggen.

"We hebben ze verteld dat ze negentien miljoen moeten overmaken en dat we ze anders niet toelaten", verklaart Ecclestone. "Als ze een dergelijk bedrag niet bij elkaar kunnen krijgen, gaat het ze nooit lukken om aan de start te verschijnen."

Dat Ecclestone kritisch is ten aanzien van de nieuwe inschrijvingen houdt mogelijk verband met het voortijdig afhaken van USF1, alsmede met hoe hij over de huidige nieuwkomers denkt. De 79-jarige Ecclestone liet eerder namelijk weten 'niet gelukkig' te zijn met hoe Lotus, HRT en Virgin het doen. 

De Engelsman voegde daar verder nog aan toe dat het hem niet zal verbazen als één van deze renstallen het niet tot het eind van het jaar volhoudt en dat hij elf teams eigenlijk wel genoeg vindt, in plaats van de twaalf van dit seizoen of de dertien van volgend jaar.