Manor is nog altijd met één of meer potentiële kopers in gesprek om het team te redden. De start van het seizoen kan daarbij ook nog worden gehaald.

Dat bericht de BBC, dat echter ook meldt dat daarbij wel enige haast geboden is, aangezien Manor eind volgende week geld nodig heeft om het officieel nog in dienst zijnde personeel te blijven betalen. Volgens de BBC is er meer dan een half miljoen euro nodig voor Manor om mee te kunnen doen aan de wintertests en voorbereidingen te treffen om de eerste race te halen.

De hoop is daarbij dat dit geld gevonden kan worden. Mogelijk bij één van de partijen waar FRP Advisory, dat de verkoop of een eventueel faillissement van Manor afhandelt, mee in gesprek is. Manors kansen om de winter te overleven zouden hoe dan ook ‘flink verbeterd’ zijn door recente ontwikkelingen.

FRP Advisory zou er daarbij nog altijd op inzetten de start van het nieuwe seizoen te halen. Manor zou toestemming van de FIA hebben een aan 2017-regels aangepaste 2016-auto in te zetten. Met welke partij(en) FRP Advisory namens Manor om de tafel zit, is niet duidelijk. Eerdere gesprekken tussen investeerders en Manor-eigen Stephen Fitzpatrick zijn eind 2016 telkens op niks uitgelopen.

Volgens Auto, Motor und Sport heeft Manor overigens al wel het nodige personeel verloren aan teams als Renault en Toro Rosso. De Duitse publicatie meldt ook dat de tijd echt begint te dringen. Manor zou de FIA volgens Auto, Motor und Sport zelfs hebben gevraagd de eerste drie races met een 2016-auto te rijden. Eventueel mag Manor de eerste drie races echter zelfs missen zonder haar licentie te verliezen.