Narain Karthikeyan remde plotseling in een harde bocht. Nico Rosberg werd hierdoor de lucht in gelanceerd. Karthikeyan zei dat hij wel van het gas moest gaan. “Mijn stuur ging op slot.”

Hij tekende vrij snel na het ongeluk al de vrede met Rosberg. Inmiddels kijkt Karthikeyan alweer vooruit, maar hij blikt nog één keer terug op de race in Abu Dhabi. “We waren niet snel dus ik wilde vooral constante tijden noteren. In de negende ronde kreeg ik een probleem met de hydraulische druk en vervolgens ging mijn stuur op slot”, aldus de HRT-coureur.

“Ik ging daarom van het gas af. Helaas reed Rosberg achter mij en kon hij mij niet ontwijken. Dat was vreselijk ongelukkig maar gebeurd is gebeurd. Ik ben nu met mijn hoofd bij de Grand Prix van de Verenigde Staten.”

Pedro de la Rosa haalde wel de finish. De Spanjaard eindigde als zestiende. “Ik ben blij dat ik de streep heb gehaald want ik heb alles gegeven. We waren vandaag helaas niet van hetzelfde niveau als onze rivalen. Bij de start kwam ik al in de problemen omdat een van de bandenwarmers vast bleef zitten aan een van onze wielen.”

“Hierdoor moest op koude banden vanuit de pits starten. De race verliep volgens goed. Mijn banden hielden het goed vol. Ik hoefde maar één keer naar binnen en de temperatuur van de remmen en motor was de hele race in orde. We hebben nog een paar tienden nodig en daar gaan we in de laatste twee races naar op zoek.”