Sauber-coureur Kamui Kobayashi durft nog geen verwachtingen uit te spreken voor de Turkse Grand Prix: “Het is lastig om te zeggen hoe goed de auto hier is.”

Kobayashi zat er vanochtend goed bij op de zesde stek, maar bleef na de lunch steken op positie achttien.

“Ik had een hydraulisch probleem en dat moesten we oplossen”, legt hij uit. “Gelukkig hebben we verder wel ons normale testprogramma kunnen afwerken.”

Ook daarvoor – in de ochtend – ging het niet geheel naar wens voor de Japanner, al kwam dat door de weergoden. “We wilden wat nieuwe mechanische onderdelen uitproberen, maar omdat het weer tegenzat, is het lastig om daar over te oordelen.”

Toch is er ook nog een lichtpuntje voor Kobayashi. “De regenbanden van Pirelli deden het goed. De slijtage was in orde en ik verwacht wat dat betreft dan ook geen problemen voor de race, al is het nu nog lastig om te zeggen hoe goed de C30 hier is.”

Kobayashi’s teamgenoot Sergio Pérez kende een prettiger middag, waarin hij een knappe negende tijd neerzette. “Dankzij de tweede sessie ben ik dan ook positief gestemd voor morgen”, vertelt de Mexicaan.

“We moeten vanavond gewoon de juiste beslissingen maken en dan komt het in de kwalificatie wel goed”, benadrukt debutant Pérez, die het heerlijk vond om voor het eerst met een Formule 1-auto op het Istanbul Park circuit te rijden. “Vooral bocht acht was geweldig, dat is elke ronde weer een feestje. Het geeft echt een sensationeel gevoel om hier met een Formule 1-auto te rijden.”