Colin Kolles, de oud-teambaas van onder meer Spyker, HRT en Caterham, staat bij Sauber op het lijstje om de vertrokken Monisha Kaltenborn te vervangen.

Dat bericht Autosport, inhakend op het nieuws dat de Oostenrijkse zo goed als zeker vertrekt bij Sauber. Dit kwam woensdagochtend naar buiten, maar is nog niet officieel bevestigd door het team.

Volgens het Britse Autosport is Kolles kandidaat om de functie van Kaltenborn over te nemen. Sauber zou echter nog bezig zijn de exit van ceo en teambaas Kaltenborn rond te maken.

Christijan Albers (links) was in 2014 enige tijd teambaas van Caterham. Na zijn vertrek nam Kolles (rechts) die taken feitelijk over.

Kolles is geen onbekende in de Formule 1, en ook niet in de achterhoede. Kolles was de de facto teambaas (soms onder een andere titel) van Jordan, Midland, Spyker, HRT en Caterham.

In die hoedanigheid was Kolles, met enige onderbrekingen, van 2005 tot en met 2014 in de Formule 1 actief. Daarna was hij, naar verluidt, betrokken bij de mislukte poging een Roemeens team op te zetten.

In andere takken van autosport heeft Kolles meer succes gehad. Hij runde enkele jaren een DTM team en is, na eerdere endurance-avonturen, nu in het WEC actief met LMP1-formatie ByKolles.

Uitsluitsel?
De verwachting is dat Sauber woensdag of donderdag meer duidelijkheid geeft. Kaltenborns taken worden voorlopig overgenomen door technisch directeur Jörg Zander en teammanager Beat Zehnder.

Waarom Kaltenborn en Sauber uit elkaar zijn, is niet duidelijk, maar Autosport meldt dat het managen van coureurs Marcus Ericsson en Pascal Wehrlein (en wie prioriteit moest krijgen) heeft meegespeeld.

Van de Zwitserse investeringsmaatschappij Longbow Finance, de eigenaar van Sauber, wordt al langer gezegd dat het banden heeft met het management van Ericsson.