Heikki Kovalainen voelde zich in de Lotus duidelijk thuis op de natte baan van Interlagos. De Fin blijft teamgenoot Romain Grosjean tot twee keer toe voor.

Heikki Kovalainen is er zelf overigens zelf als de kippen bij om zijn optreden op de vrijdag te nuanceren: “We kunnen en moeten ons nog wel verbeteren, maar het is moeilijk te zeggen wat de informatie van vandaag waard is voor de rest van het weekend.”

“De omstandigheden waren vandaag verraderlijk, maar het was goed om ook in deze omstandigheden kennis te maken met een voor mij nog relatief nieuwe auto. Voor echte verrassingen ben ik echter niet komen te staan. De auto deed het goed en was voor natte omstandigheden makkelijk te besturen.”

Romain Grosjean
Romain Grosjean is voor zijn gevoel nog wat minder ver wat betreft het afstellen van de auto voor natte omstandigheden. Vooral tijdens de ochtendsessie had de Fransman kleine problemen. “’s Ochtends was ik op zoek naar grip, aangezien de auto erg veel last had van onderstuur”, aldus Grosjean. “Dit probleem hebben we gaandeweg de middag gelukkig weg weten te poetsen en we hebben nog verschillende ideeën over hoe we de auto verder kunnen prepareren voor de dag van morgen.”

“Het rijden onder deze omstandigheden is zeker een uitdaging, met name vanwege de spray en de waterplassen. Dat doet overigens niks af aan het feit dat het geweldig is om op dit circuit te rijden.”