Alle ogen binnen Team Lotus waren tijdens de kwalificatie gericht op Jarno Trulli. De Italiaan zeurde het hele seizoen al over zijn stuurbekrachtiging. Een nieuw systeem zou het verschil maken.

Op de Hungaroring kreeg Trulli dan eindelijk zijn zin en hoewel hij redelijk in de buurt bleef bij Heikki Kovalainen, wist de 37-jarige zijn teammaat niet voor te blijven. Toch kijkt hij met een tevreden gevoel terug. “Dit is een goede dag geweest, ook al lukte het me niet om alles uit de auto te halen. Tijdens mijn eerste run op de harde band had ik last van overstuur, terwijl ik op zacht rubber juist weer meer onderstuur had dan tijdens de rest van het weekend. Om die reden had ik moeite om de snelheid te vinden die ik gisteren wel had.”

Waar Trulli als negentiende vertrekt, start Kovalainen als achttiende. “Na een moeilijk weekend dusver ben ik best tevreden hoe mijn kwalificatie verlopen is. Het lukte me steeds niet een balans te vinden waar ik blij mee ben, maar voor de kwalificatie hebben we een paar aanpassingen gemaakt dat ons de juiste kant op leidt. De updates die we mee genomen hebben, werken goed voor ons en het lijkt erop dat we het gat met de teams voor ons weer verkleind hebben. Met Jarno die veel competitiever is de sfeer in het team erg goed.”