Heikki Kovalainen verwacht dat de strijd tussen Lotus en Virgin – wie de snelste nieuwkomer wordt – in de slotfase van het seizoen nog intenser wordt.

Lotus heeft zich vanaf het allereerste begin geprofileerd als beste nieuwkomer. Het gat met de andere nieuwe teams was zelfs zo groot, dat de renstal na de Grand Prix van Engeland besloot zich volledig op de wagen van 2011 te richten.

De gevolgen daarvan worden nu zichtbaar. Omdat de ontwikkeling van Lotus stil staat, lukt het Virgin langzaam aan het gat te dichten. Het lukte Timo Glock zelfs om in Hongarije voor Kovalainen en Trulli te kwalificeren. Het is de eerste keer sinds de Chinese Grand Prix in april dat Lotus niet de snelste nieuwkomer is in de kwalificatie.

“We wisten dat het close zou worden met Virgin omdat we zijn gestopt met het ontwikkelen van deze auto, terwijl zij hun wagen nog wel van nieuwe onderdelen voorzien”, verklaarde Kovalainen tegenover autosport.

De Fin maakt zich echter geen zorgen. “We maken ons hier niet al te druk over.” De Lotus-rijder kijkt zelfs uit naar een interessant gevecht met de Virgin-rijders. “Het is moeilijk te voorspellen, maar ik denk dat het een leuke strijd zal worden. Ik ben in ieder geval niet bang voor de Virgins.”

“De hitte is echter een vraagteken voor ons en iets waar we ons zorgen over maken. Met alles wat we dit jaar meegemaakt hebben, kunnen we er niet honderd procent van uitgaan dat alles goed gaat. Maar als het inderdaad heet wordt, zal het voor alle auto’s zwaar zijn.”