Euforie bij Heikki Kovalainen. De Fin is erg tevreden met zijn vrijdag en verwacht morgen hoge ogen te kunnen gooien in de kwalificatie in Valencia.

Het zou een mooi cadeautje zijn. Lotus racet zondag namelijk zijn vijfhonderdste Grand Prix. Kovalainen rondde zijn dag af als negentiende, terwijl Jarno Trulli bleef steken op de 22e plaats.

Kovalainen arriveerde vanwege stakingen in Frankrijk met enige vertraging in Valencia, maar had op het circuit direct de snelheid te pakken. “Ik voel me heel goed. Dit was een uitstekende dag. We boeken echt vooruitgang”, aldus Kovalainen. “Elke wijziging die we aanbrengen lijkt aan te slaan. Ook lijkt het erop dat de banden goed reageren tijdens lange runs.”

“Morgen wil ik het maximale uit de kwalificatie halen. Het is ons doel om steeds dichter bij de gevestigde orde te komen. Ik blijf daarom altijd tot het maximum pushen. Wie zien morgen wel hoe we er dan voor staan!”

Ook Trulli toonde zich na afloop tevreden. Hij reed vandaag met een nieuw chassis. “Het ging vandaag wat beter en het is altijd een goede zaak als de shakedown van een nieuw chassis goed verloopt. We hebben een goed beeld van wat er nog aan de auto moet gebeuren.”

“De baan biedt voldoende grip en de auto voelt goed aan. Ik kijk dus uit naar morgen.”