Dat Max Verstappen geen fan is van de Grand Prix van Las Vegas was al duidelijk, maar na de kwalificatie sprak hij opnieuw duidelijke taal. Vergeleken met bijvoorbeeld Monaco delft het stratencircuit in Las Vegas volgens de kritische wereldkampioen het onderspit. Ook aan de sfeer mankeert volgens Verstappen nogal wat.

De drievoudig wereldkampioen, fervent supporter van PSV, gebruikte het voetbal als een metafoor om de Grands Prix van Monaco en Las Vegas met elkaar te vergelijken. Dat deed hij tijdens de persconferentie na afloop van de kwalificatie in de gokstad. “Monaco is als de Champions League, dit hier in Vegas is dan meer de nationale competitie.”

Ook is Verstappen niet te spreken over de sfeer rondom het circuit in Las Vegas. “Veel mensen komen hier naar het circuit om te drinken, zich vol te gooien en naar dj’s te luisteren. Dat kan ik ook doen op Ibiza. We moeten de mensen bewust maken van wat deze sport is, wat wij elke week op het spel zetten. Er moet emotie zijn, zoals op Monza, Monaco, Spa en al die andere circuits. Als ik daar kom ben ik helemaal opgeladen met al die fans. Hier gaat het vooral om het feest.”

Lees alles over de GP Las Vegas 2023: tijdschema, historie, achtergronden en meer


Het nieuwe nummer van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel (of bij je thuis als abonnee!) Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Geniet van boeiende interviews, achtergronden en reportages vanuit de paddock, van historische verhalen, scherpe columns, schitterende fotografie en nog veel meer. In dit nummer onder andere:

  • Verslag uit Brazilië: Wie is de ideale teamgenoot voor Max Verstappen?
  • In de krottenwijken van São Paulo is de GP een verdienmodel
  • Interview Ferrari-teambaas Fred Vasseur: Rustpunt in de chaos
  • Illusionist Hans Klok: Alles draait in Las Vegas om dollars
  • Reportage Pirelli, het elfde team in de Formule 1
  • Het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Alles over het drieluik op de Amerikaanse continenten
  • Uitgebreide vooruitblik GP Las Vegas, de grootste F1-show op aarde