De geblesseerde Robert Kubica twijfelt er niet aan dat hij terug kan komen op zijn oude niveau en gewoon weer voor Renault kan gaan rijden. “Ik ben niet veranderd door mijn ongeluk”, denkt hij.

Kubica crashte voor aanvang van het seizoen tijdens een rally in Italië en raakte daarbij ernstig geblesseerd aan met name zijn rechterarm en -hand.

Het revalidatietraject van de Pool is langdurig, en daarom wordt zijn zitje bij Renault overgenomen door Nick Heidfeld, maar Kubica zelf laat op de site van het team – waar hij vragen van fans beantwoordt – weten hij erin gelooft dat hij volledig zal herstellen en zijn eigen racezitje op termijn weer zal innemen.

“Ik voel me over het algemeen goed”, vertelt hij. “Ik ben nog wel een beetje zwak, maar ik zit bijna weer op mijn streefgewicht en mag gezien de omstandigheden absoluut niet klagen over hoe het gaat.”

“Ik ben tevreden met hoe mijn herstel verloopt. Het gaat volgens verwachting en er hebben zich gelukkig geen complicaties voorgedaan.”

“Het is nog te vroeg om te voorspellen wanneer ik mijn comeback kan maken, maar het is dan ook belangrijk om er de tijd voor te nemen en het niet te overhaasten”, benadrukt Kubica.

De coureur uit Krakau geeft verder aan dat hij niet getraumatiseerd is door zijn ongeval: “Ik denk niet dat ik daar last van ga krijgen, want hoewel ik natuurlijk met de gevolgen ervan moet leven, herinner ik me niets van de crash zelf. Wat dat betreft is het een beetje alsof het niet echt is gebeurd.”

Ook op de vraag of hij denkt sterker terug te komen dan dat hij voor zijn ongeluk was, heeft Kubica een duidelijk antwoord: “Hopelijk wel natuurlijk! Maar als je reëel bent, dan is dat niet waarschijnlijk. Ik denk echter dat ik bij mijn comeback dezelfde coureur zal zijn als voor mijn ongeluk.”

Kubica – die er verder niet bang voor is het racen te verleren – laat tenslotte nog weten dat dat zijn terugkeer in de Formule 1 absoluut voor het team van Renault zal zijn. “Zonder twijfel, want ik heb het gevoel dat mijn werk voor dit team nog niet klaar is.”