Robert Kubica laat zich tijdens zijn herstel niet langer begeleiden door Riccardo Ceccarelli, de dokter die hem al sinds het begin van zijn revalidatie heeft bijgestaan.

 

Kubica raakte vorig jaar februari ernstig gewond toen hij achter het stuur van een rally-auto crashte. Het afgelopen seizoen kwam hij daardoor niet in actie en het jaar van de Pool stond volledig in het teken van revalideren, waarbij dokter Ceccarelli hem hielp.

 

Inmiddels heeft Kubica echter besloten niet langer van de diensten van Ceccarelli gebruik te maken, zo schrijft het Italiaanse Gazzetto della Sport. Ceccarelli zelft bevestigt tegenover de Italiaanse publicatie dat dit het geval is: “Robert en ik hebben een verschillende visie op hoe zijn hersteltraject er verder uit moet zien, dus een andere arts neemt het over.”

 

Ceccarelli beklemtoont verder wel dat hij ervan overtuigd is dat Kubica volledig terug zal komen. “Ik ben er zeker van dat hij in 2012 weer zal racen. Hij heeft nog tijd nodig, maar het komt wel goed.”

 

Dokter Ceccarelli staat binnen Formule 1-kringen hoog aangeschreven vanwege zijn bedrijf Formula Medicine, waarmee hij en zijn collega’s coureurs uit de Formule 1 en andere klassen bijstaan bij zowel medische kwesties als hun training en aanverwante zaken.