In Monaco stonden drie coureurs op het podium die in hun auto een krachtbron van Renault hebben liggen. Robert Kubica: “Op dat gebied zijn we niet minder dan Red Bull.”

Kubica bestuurt een Renault met een fabrieksmotor en zowel coureur als team valt in positieve zin op. De Poolse rijder heeft al twee keer op het podium gestaan en behaalde ook in de overige races goede resultaten.

“De motor maakt het verschil niet”, aldus Kubica in een interview met de officiële Formule 1-website. “Maar de motor is slechts één van de vele componenten van onze auto. Wij missen vooralsnog grip en downforce ten opzichte van de Red Bulls.”

“Daar komt bij dat een stratencircuit als Monaco voor de Red Bulls niet optimaal is. Vandaar dat wij daar slechts een paar tienden per ronde verloren ten opzichte van Mark Webber. Het verschil was in Barcelona bijvoorbeeld veel groter.”

Kubica lijkt een punt te hebben. Renault slaagde er in Istanbul vooralsnog inderdaad niet in binnen een seconde van de snelste tijden te blijven.