*

Kvyat blijft in de toptien

Eelco den Boer

Eelco den Boer

5 jaar geleden

Kvyat blijft in de toptien
Racepictures

Na twee puntenfinishes op rij is Daniil Kvat ook het derde raceweekend van het seizoen goed begonnen. In beide vrije trainingen noteerde hij de achtste tijd.

“Dit was een goede dag”, is de weinig verrassende conclusie van Kvyat na de openingsdag in Bahrein. “Ik heb veel ronden kunnen rijden en ben weinig problemen tegengekomen. De zachte banden zijn beduidend sneller dan de mediums. En ’s avonds waren de tijden een stuk sneller vanwege de lagere temperaturen.”  

Voor Kvyat was het voor het eerst dat hij onder kunstlicht reed. “Dat ging prima”, zegt de Rus. “We gaan nu de data bestuderen en hopelijk komen we ook de rest van het weekend sterk voor de dag.” 

Jean-Eric Vergne kwam tweemaal tot de twaalfde plaats. “Geen slechte vrijdag”, meent hij. “Al begonnen we zeker niet met de perfecte auto. Maar we hebben de auto gaandeweg kunnen verbeteren en ik denk dat we nog een stap kunnen maken in de derde vrije training. Er zit nog meer snelheid in de auto, dus dit was een bemoedigende start van het weekend.”

Lees meer over

Kvyat Toro Rosso Vergne