Daniil Kvyat bekroonde een sterk optreden in de kwalificatie met de zevende tijd en dus de zesde startplaats na het wegvallen van Pérez wegens diens gridstraf.

Kvyat zat er al de hele dag goed bij in de straten van Bakoe. Na een moeizame openingsdag meldde hij zich op de zaterdag telkens bij de beste tien. Niet verwonderlijk dus dat de Rus tevreden is: “Ik ben erg blij. We wisten enkele foutloze ronden te rijden, terwijl dat hier helemaal niet zo eenvoudig is.”

“Het was nog best verraderlijk op de baan, omdat de omstandigheden voortdurend veranderden. Ik denk echter dat we daar goed in mee zijn gegaan. Hopelijk kunnen we deze goede performance morgen weer laten zien.”

Sainz
Carlos Sainz is in tegenstelling tot zijn teamgenoot niet tevreden. Hij is zelfs teleurgesteld. De dertiende tijd is niet waar hij op had gehoopt: “Het is jammer dat het het zo gelopen is, zeker omdat de vrijdag er zo veelbelovend uitzag.”

“We hadden voor vandaag nieuwe remmen gemonteerd, maar daarmee voelde ik me minder op mijn gemak dan met die van gisteren. Wellicht dat het resultaat in de kwalificatie daarom niet denderend is, al moet ik zeggen dat de drukte op de baan ook niet echt hielp. We zullen zien wat er morgen nog mogelijk is, maar met de juiste strategie kunnen we nog een heel eind komen.”