*

‘Kvyat heeft in Williams-simulator getest’

Daan de Geus

Daan de Geus

7 december 2017 10:34

‘Kvyat heeft in Williams-simulator getest’
Red Bull

Daniil Kvyat geldt nog altijd als kandidaat voor het vrije Williams-zitje en heeft inmiddels ook in de simulator van het team gezeten.

Dat bericht Sky Sports F1, dat stelt dat de 23-jarige Rus ‘de afgelopen weken minstens één keer’ op de fabriek in Grove is geweest om in de simulator aan de slag te gaan.

Kvyat werd in oktober uit het Red Bull-programma gezet, nadat het er geen vertrouwen meer in had dat hij het tij nog kan keren in zijn carrière na zijn degradatie van Red Bull naar Toro Rosso in 2016.

De coureur uit Ufa scoorde dit jaar vijf punten voor Toro Rosso, terwijl teamgenoot Carlos Sainz – inmiddels vertrokken naar Renault – 48 punten pakte voor Red Bulls opleidingsteam.

Toro Rosso eindigde 2017 zonder Sainz en Kvyat, die twee keer aan de kant werd gezet: eerst na de Grand Prix van Singapore, daarna nogmaals na een invalbeurt/comeback in Amerika.

Kvyat hoorde zondagavond na de race in Austin, waar hij als tiende finishte, in gesprek met Red Bull-topman Helmut Marko dat er geen plek meer voor hem was.

Kvyat zou nog dezelfde avond bij Williams hebben aangeklopt. Behalve Kvyat zijn ook Robert Kubica, Sergej Sirotkin en Paul di Resta kandidaat voor het enige nog vrije stoeltje voor 2018.

Kubica en Sirotkin hebben in Abu Dhabi voor Williams getest, tijdens de Pirelli-bandentest. Hun prestaties worden nog verder geëvalueerd en ze zijn deze week in Grove langs geweest.

Behalve dat Kvyat zijn pijlen op het Williams-zitje heeft gericht, zou hij volgens Russische media ook in contact staan met een paar Formule E-teams en in januari mogelijk meedoen aan de rookietest.

Eerder deze week ‘testte’ Kvyat een auto uit de NASCAR Euro Series. Dat was, bericht AUTOhebdo, volgens de topman van die klasse echter “puur voor de lol”. “Daniil richt zich op de Formule 1.”