Door een gebrek aan motorvermogen was het weekend in Spa niet zonder frustraties voor Daniil Kvyat, maar hij is wel blij met het werk dat het team en hij hebben gedaan.

Dat is een mooie opsteker voor Kvyat, want hij heeft een zware eerste seizoenshelft achter de rug, waarin hij van Red Bull naar Toro Rosso werd teruggezet en het daar vervolgens zwaar had.

De Rus liet niet voor niets optekenen de zomerstop goed te kunnen gebruiken, waarna het eerste weekend na de zomerstop – op Spa – hem een boost lijkt te hebben gegeven.

“Ik denk dat het een heel goed weekend voor het team en mijzelf was en daar mogen we blij me zijn. De race was van zowel het team uit als van mijn kant verder perfect”, stelt hij zelfs.

Punten heeft Kvyat, die als veertiende finishte, er alsnog niet aan overgehouden: “Maar de start was goed, net als de strategie en we reden ook een tijdje verder vooraan dan waar we thuishoren.”

“Dat was leuk vechten. Helaas was het gebrek aan topsnelheid echter erg duidelijk en speelde dit een grote rol. Qua motor komen we op alle andere teams te kort.”

“Frustrerend, maar het is niet anders. Als we het op circuits die ons wel liggen qua teamprestatie net zo goed doen als, kunnen we daar zeker met beide auto’s punten scoren, maar Spa lag ons gewoon niet.”

Kvyat hoopt uiteraard op betere resultaten, maar vindt dat op het werk zelf niets af te dingen valt. “Dit moeten we stelselmatig zien te herhalen. Ik ben blij met de prestaties van mijn engineers en mijzelf.”