Voordat de kwalificatie goed en wel was begonnen was het al over voor thuisrijder Daniil Kvyat. Door een technisch probleem kon de Rus niet starten. Pierre Gasly hield met een elfde plek de eer van Toro Rosso hoog.

Lees ook: Leclerc grijpt in Rusland vierde pole op rij

Daniil Kvyat hoopte dit weekend in zijn thuis Grand Prix te imponeren. Eerst mocht hij echter geen gebruik maken van een speciale helm in de Russische kleuren, daarna volgde de volgende tegenslag en kon hij niet starten in de kwalificatie. Toch blijft de Rus positief voor de camera van Ziggo Sport“Morgen is het belangrijkste en er zijn nog genoeg kansen”, houdt hij de moed erin. “Ik ga alles proberen wat ik kan om het weekend morgen nog te redden. We gaan morgen ons best doen.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Foto: Motorsport images.

Pierre Gasly startte zodoende als enige Toro Rosso-coureur en eindigde de kwalificatie als elfde. “Het was erg close”, vertelt hij. “Ik ben heel blij met deze ronde, het was een positieve kwalificatie. We maken elk weekend een stap.” De Fransman zal wel nog een gridstraf van vijf plekken incasseren en start dus als zestiende. “We hebben een vrije bandenkeuze, dus we moeten zien wat we met de banden doen. Hopelijk kunnen we naar voren rijden en punten scoren.”

Lees ook: Toro Rosso wil naam veranderen naar Alpha Tauri