Daniil Kvyat ziet een langer verblijf bij Toro Rosso als ‘een fantastische optie. “Dit is een interessant team met oog op 2017.”

Kvyat begon 2016 als Red Bull-coureur, maar werd na vier Grands Prix teruggezet naar Toro Rosso, terwijl Max Verstappen naar Red Bull kwam. Kvyats tijd binnen het Red Bull-programma leek er op te zitten, maar inmiddels lijkt het toch niet uitgesloten dat de Kvyat en Red Bull met elkaar verder gaan.

Red Bull-kopstukken Christian Horner, Helmut Marko en Toro Rosso-teambaas Franz Tost hebben daar op gezinspeeld, terwijl Kvyat zelf Toro Rosso ‘een fantastische optie’ voor volgend seizoen noemt in gesprek met Motorsport.com. “Ik denk dat dit een interessant team is met oog op 2017.”

Formula One World Championship 2016, Round 12, German Grand Prix, Hockenheim, Germany, Friday 29 July 2016 - Daniil Kvyat (RUS) Scuderia Toro Rosso STR11.

Kvyat heeft het zwaar gehad sinds zijn stap terug naar Toro Rosso.

Dat komt, legt Kvyat uit, omdat hij een goed gevoel heeft bij Toro Rosso als team en de indruk heeft dat het ook graag met hem werkt. Het team helpt hem volgens Kvyat ook goed om er weer bovenop te komen, want de switch van Red Bull naar Toro Rosso is zwaar geweest voor hem.

Maar, zo vervolgt Kvyat, dat Toro Rosso ‘een goed team is om in 2017 bij te zitten’, komt ook door James Key, de technisch directeur. “James heeft namelijk wel bewezen dat hij een goede auto kan ontwerpen, die ook nog eens gelijk vanaf het begin, vanaf de wintertests, competitief kan zijn”, stipt Kvyat aan.

“Toro Rosso werkt met een beperkt budget, wat het qua doorontwikkeling wat lastig maakt, maar het helpt als je een auto hebt die gelijk als je hem uit de garage rolt, goed is. De regelwijzigingen voor 2017 zouden verder gunstig voor mij moeten zijn. Die auto’s passen denk ik beter bij mijn rijstijl”, stelt Kvyat.

Aangezien Carlos Sainz al is vastgelegd door Toro Rosso, is er nog één zitje vrij. De strijd daarom lijkt tussen Kvyat en GP2-coureur en Red Bull-protegé Pierre Gasly te gaan. Volgens Kvyat is er nog niks beslist: “Daar is het nog niet de juiste tijd voor, maar ik denk ook dat het niet lang meer zal duren.”