Lewis Hamilton start morgen vanaf polepostion op Silverstone. De Brit rijdt in zijn thuisrace een absolute toptijd: 1:29:607. Hij wordt op de eerste rij vergezeld door zijn teamgenoot Nico Rosberg die bijna een halve seconde toegeeft.

De Mercedes is zoals we ondertussen gewend zijn in de kwalificatie weer bloedsnel onderweg. Ze hebben echter geduchte concurrentie van de Red Bulls. Als het er in Q3 om gaat troeven de Duitsers de Oostenrijkers echter af. Wel zijn ze duidelijk best of the rest en Red Bull start dan ook vanaf de tweede startrij.

Fernando Alonso was naar Silverstone gekomen om WK-leider Sebastian Vettel het vuur aan de schenen te leggen. De Ferrari was echter niet goed genoeg en de Spanjaard start slechts als tiende. Op zijn teamgenoot hoeft hij echter ook niet te rekenen. Felipe Massa sneuvelt al in Q2 en start morgen slechts vanaf de twaalfde plaats.

Voor de Ferrari van Alonso starten de Force India’s die het hele weekend al een sterke indruk maken. Di Resta vangt de race aan op plaats vijf. Sutil start daar twee plaatsen achter. In de sandwich bevindt zich knap Daniel Ricciardo in de Toro Rosso. De Australiër die graag zijn landgenoot zou opvolgen bij Red Bull doet daarmee goede zaken voor het gewilde zitje. De top tien wordt gecompleteerd door de twee Lotussen, waarbij Grosjean voor Räikkönen staat.

Het zat er al wel een beetje aan te komen, maar het is toch pijnlijk dat de beide McLarencoureurs de strijd al in Q2 moeten staken. In zijn thuisrace start Jenson Button de race morgen vanaf de elfde positie. Teamgenoot Sergio Pérez komt niet verder dan een veertiende tijd.

In Q1 zijn er weinig verrassingen. De rookies Valtteri Bottas en Esteban Gutiérrez zijn naast de Marussia’s en de Caterhams degene die de tweede sessie niet halen. Van der Garde doet maar één snelle rondje en eindigt op de 21e plaats, maar door zijn vijf plaatsen straf voor de aanrijding met Hülkenberg in Canada, start hij morgen achteraan.