De zege van Daniel Ricciardo in Bakoe deed Mercedes-kopstuk Niki Lauda beseffen dat Red Bull nog niet mag worden afgeschreven voor de titelstrijd. Mercedes dacht alleen in strijd te zijn met Ferrari, maar Lauda zegt dat ook Red Bull nog een kanshebber is. 

De spanningen tussen Mercedes en Ferrari liepen hoog op tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, maar ook in het kampioenschap is de spanning te snijden. Momenteel staat Mercedes bovenaan het constructeurskampioenschap, terwijl Sebastian Vettel de leiding neemt in de titelstrijd bij de coureurs.

Ricciardo viert zijn eerste overwinning van 2017, in Bakoe.

Maar Lauda zegt tegen de Duitse krant die Welt dat ze rekening moeten houden met nog een kanshebber voor de titel, namelijk Red Bull! “Toen Ricciardo in Bakoe de race won, gingen bij mij gelijk alle alarmbellen af. We kunnen Red Bull nog niet afschrijven. De eindstrijd tussen Ferrari en Mercedes krijgt er wellicht nog een derde rivaal erbij”, zegt de Oostenrijkse oud-kampioen.

Ricciardo, die dit seizoen mede door uitvallers voor hem al vier keer op het podium is geëindigd, heeft een flinke achterstand in de titelstrijd. De Australiër staat op dit moment vierde in het klassement, nog achter Mercedes-coureur Valtteri Bottas. Volgens Lauda betekent dat echter niet dat hij geen rol van betekenis kan spelen in het vervolg van het seizoen.

“Er is meer dan Lewis Hamilton tegen Sebastian Vettel”, benadrukt Lauda. “In Bakoe hebben we bij Mercedes zelf ook een aardige stap gezet, we waren in de kwalificatie drie tot vier tienden sneller dan Ferrari. Qua racetempo is het lastig in te schatten, want de wedstrijd verliep chaotisch. De komende twee races in Oostenrijk en Engeland zullen wat dat betreft een duidelijker beeld scheppen. Dit zijn sleutelwedstrijden om erachter te komen wie zich het snelst en meest efficiënt ontwikkelt.”