*

Leclerc beleeft lastige race: ‘Ik verloor vertrouwen in de wagen’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

12 mei 2019 18:17

Leclerc beleeft lastige race: ‘Ik verloor vertrouwen in de wagen’
Motorsport Images

Charles Leclerc eindigde in Spanje voor de derde maal op rij als vijfde, maar kon daar weinig plezier aan beleven. Vooral zijn pace in de tweede helft van de race baart hem zorgen.

Lees ook: Mercedes pakt vijfde één-twee zege op rij, Hamilton verslaat Bottas

© Motorsport images.

De eerste fase van de race was nog bemoedigend voor de jonge Ferrari-coureur. Hij reed op de zachte band in een goed tempo naar teamgenoot Sebastian Vettel toe en ging er in ronde twaalf voorbij. In de tweede stint keerde het tij echter, geeft hij aan tegen Ziggo sport. “Ik weet niet wat er gebeurde in de tweede en derde stint, maar mijn achterbanden werkten niet meer”.

Op dat moment reed de Monegask op de harde band. Maar ook na zijn tweede stop, waarna hij op de medium band naar buiten kwam, werd het niet beter. “Ik verloor vertrouwen in de auto, de pace was weg.” Het is een probleem dat Ferrari zo snel mogelijk op moet lossen, aldus Leclerc. “We moeten daar echt naar kijken.”

© Motorsport images.

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.

Lees meer over

Spanje