Ondanks de teleurstellende seizoenstart zit Ferrari niet bij de pakken neer. Eerder sprak teambaas Fred Vasseur al zijn vertrouwen uit in de geplande updates voor races in Miami, Imola en Barcelona. Coureur Charles Leclerc zegt op zijn beurt goede hoop te hebben dat Ferrari eind deze maand met een snellere bolide aan de start staat bij de seizoenshervatting in Azerbeidzjan.

Dat er enkele weken tussen de races in Melbourne en Bakoe zitten, blijkt volgens Leclerc een groot voordeel voor de Italiaanse renstal. “Gezien de situatie waar wij in zitten, biedt deze periode ons een mooie gelegenheid om een paar weken lang zoveel mogelijk werk te verzetten. Zodat we zo snel mogelijk updates krijgen en eerder competitief kunnen zijn.”

Dat laatste is Ferrari namelijk allerminst, erkent Leclerc in gesprek met de officiële website van de Formule 1. Het team beleeft de slechtste seizoenstart sinds 2009, niet in de laatste plaats door de magere resultaten van de Monegask. Leclerc finishte nog maar één keer: in Jeddah werd hij zevende. Met zes punten staat hij teleurstellend tiende in het kampioenschap. Teamgenoot Carlos Sainz doet het met 20 punten en een vijfde plek vooralsnog een stuk beter.

Solide auto

Zorgen maakt Leclerc zich nog niet. “Het seizoen duurt nog heel lang. We zijn optimaal gemotiveerd om terug te keren in de top. Daarom proberen we deze weken tussen de races in ook zo goed mogelijk te benutten.”

Red Bull, dat met Max Verstappen (twee keer) en Sergio Pérez (een keer) tot nu toe alle races won, heeft een grote voorsprong. Leclerc hoopt en denkt dat Ferrari hetzelfde niveau kan behalen. “We weten wat daarvoor nodig is en nu moeten we zorgen dat we dat voor elkaar krijgen.”

En wat dat dan precies is? “Een meer solide auto in alle omstandigheden.”

De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel. Met zoals altijd boeiende verhalen, interessante reportages, achtergronden en interviews, duiding over techniek en onderscheidende fotografie! In dit nummer onder meer:

  • Reportage: Verstappen op weg naar derde titel? ‘Hij is gemaakt om te winnen’
  • Alonso neemt Aston Martin bij de hand: ‘Geef Fernando vertrouwen en je krijgt 110% van hem’
  • Exclusief interview: Valtteri Bottas heeft lak aan de mening van anderen
  • Documentairemaker Nick Hoedeman: de schaduw van Max Verstappen
  • Interview: Daniel Ricciardo openhartig over zijn nieuwe leven als derde coureur   
  • Manager Guilaume Le Goff rekent op een steile opmars van Nyck de Vries
  • Columns Rob Kamphues, Koen Vergeer en Nelson Valkenburg
  • De mooiste foto’s van huisfotograaf Peter van Egmond
  • En verder alles over de GP’s van Saoedi-Arabië en Australië

Gratis verzending in Nederland!