Charles Leclerc heeft met een zesde plek in Azerbeidzjan Saubers beste resultaat sinds de Grote Prijs van Rusland van 2015 gescoord. Het werd bij Sauber als een overwinning gevierd, maar Leclerc roept op tot realisme.

“In Bakoe hebben we het hele weekend lang niets fout gedaan en pakte alles ook goed uit, maar niemand moet verwachten dat we de volgende race weer zo’n goed resultaat behalen”, wordt Leclerc geciteerd door ESPN. “Ik sta er gewoon voorzichtig in”, vervolgt hij. “Realistisch gezien gaat dit niet elke race gebeuren.”

Leclerc kon goed meeknokken in Bakoe.

“We gaan natuurlijk wel proberen dit resultaat te evenaren, maar het was in Azerbeidzjan ook een combinatie van factoren die dit mogelijk maakte”, benadrukt hij. Wat echter zeker meespeelde, is dat hij zich na drie wat lastige raceweekends meer op zijn gemak voelde achter het stuur in Bakoe: “We hebben het anders aangepakt qua set-up en dat heeft me zeker geholpen het beter te doen.”

Na een degelijk maar grotendeels onopvallend debuut in Australië, verprutste Leclerc zijn kwalificatie in Bahrein met een typische rookiefout, terwijl hij zich in de race al vroeg verremde en door een flat-spot op een strategie kwam te staan die niet goed uitpakte. In China spinde hij vervolgens zowel in de kwalificatie als race. Maar daarna kwam dus Bakoe.

“Het weggedrag van mijn auto was eerder erg onvoorspelbaar. Voor Azerbeidjzan zetten we echter in op een afstelling met meer onderstuur, zoals mijn teamgenoot Marcus Ericsson ook gebruikt. Dat was een verschil van dag en nacht voor me. Daarnaast deed de auto het gewoon goed in Bakoe, en vind ik het ook een leuk circuit. Het speelde allemaal mee, maar was vooral een kwestie van vertrouwen.”