Charles Leclerc start zondag in Oostenrijk voor de tweede keer in zijn Formule 1-loopbaan van pole. De eerste keer dat hij dat deed, in Bahrein dit jaar, voorkwam technische pech dat hij de zege pakte. Vandaar dat de Ferrari-coureur happy is, maar zich nog niet rijk rekent. “Morgen moeten we de klus klaren.”

Over zijn kwalificatie zelf kan de Monegask kort zijn: “De auto voelde geweldig. In de eerste vrijdagtraining worstelde ik wat, maar daarna hebben we wat veranderingen gemaakt en sindsdien gaat het vrij goed”, zegt hij met gevoel voor understatement. “Ik ben uiteraard extreem blij”, vervolgt Leclerc, volgens wie het ‘altijd lastig’ is er in Q3 – het beslissende deel van de kwalificatie – een ultiem rondje uit te persen. “Maar het is mooi dat dat gelukt is.”

Nu volgt echter de race nog. “Morgen moeten we de klus klaren”, weet Leclerc, die ongetwijfeld nog in zijn achterhoofd heeft hoe hij begin dit jaar alles onder controle leek te hebben in Bahrein en op zijn eerste zege afstevende, tot hij technische pech kreeg en uiteindelijk met de derde plek genoegen moest nemen. Op die eerste zege wacht hij nog steeds.

Lees ook: Kwalificatie: Tweede poleposition voor Charles Leclerc

Om het zondag nu wel voor elkaar te krijgen, is uiteraard een goede race pace nodig. “Vergeleken met Mercedes en Red Bull zagen we er niet slecht uit”, constateert Leclerc. De start wordt ook belangrijk, onderstreept hij: “Daarna volgt een lang recht stuk, maar we zijn gelukkig sterk op de rechte stukken. Hopelijk kunnen we de eerste positie zo vasthouden.”

Lees ook: VT3: Leclerc snelste in slottraining Oostenrijk