De Amerikaanse Formule 1-uitbater Liberty Media zou haar zinnen hebben gezet op een nachtrace nabij New York, met uitzicht op de beroemde skyline van de stad.

Dat bericht het Duitse Auto, Motor und Sport, dat meldt dat de voorkeur van Liberty Media nog altijd bij het ooit opgestelde plan ligt om in New Jersey te racen, met uitzicht op New York.

Ross Brawn, de nieuwe sportief directeur van de Formule 1, zou daarbij hebben aangegeven dat een nachtrace tot de mogelijkheden behoort wat deze beoogde Grand Prix betreft.

Formule 1-huisarchitect Hermann Tilke heeft jaren geleden een 5.1 kilometer lang circuit ontworpen, wat nog altijd te realiseren zou zijn. Voor een datum wordt zowel naar 2018 als 2019 gekeken.

Aangezien 2018 vrij kort dag is, zouden alle benodigde vergunningen wel snel rond moeten zijn. Daarnaast is er nog een ander probleem in dat de kalender voor volgend jaar al vrij vol is.

2019 lijkt dus een meer haalbare kaart, waarbij Auto, Motor und Sport opmerkt dat Liberty niet all-in gaat wat betreft New York: er zou ook nog onderhandeld worden over een race in gokstad Las Vegas.

Verder zingen er geruchten rond dat ook in de Californische stad Long Beach (waar van 1976 tot en met 1983 al door de Formule 1 werd geracet) plannen worden gemaakt voor een mogelijke comeback.

Racekalender
Bij het samenstellen van een nieuwe kalender zou Liberty Media volgens de Duitse publicatie verder meer kijken naar eventuele ‘botsingen’ tussen de Formule 1 en andere sporten.

De Amerikaanse mediagigant zou van mening zijn dat het beter is als de Grands Prix niet te vaak samenvallen met andere aansprekende (auto)sportevenementen.

Wat verder al bekend is over de Formule 1-kalender voor 2018, is dat Maleisië er niet meer op zal staan, maar de koningsklasse wel terugkeert naar Duitsland en Frankrijk.

Lees ook: Hoe stratencircuits weer street wise werden.