*

Linda vanuit Barcelona: Onschuldig

Linda van der Heide

Linda van der Heide

7 jaar geleden

Linda vanuit Barcelona: Onschuldig
Formule1

DRS, of de contractverlenging van Fernando Alonso – geen enkele journalist die er naar taalt. Alle aandacht gaat uit naar Adrian Sutil. Met als belangrijke vraag: heeft-ie het gedaan?

“Ga jij ook naar de persconferentie van Adrian Sutil?”, vraagt een Duitse collega. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik, sinds Sutil columnist af is bij ons blad, niet meer bij een officiële sessie van hem geweest ben. Maar aanleiding genoeg om nu wel te gaan.

“Hoe voel je je, nu je populairder lijkt dan ooit?” vraagt een Engelse journalist. Het motorhome van Force India is afgeladen met journalisten. Eerst was de Duitse media aan de beurt, daarna kreeg de internationale pers de kans hun vragen te stellen.

Manager Manfred Zimmerman die beschermend naast Sutil zit, zegt bij aanvang dat de vragen alleen over Force India en de aanstaande Grand Prix mogen gaan. Het is tegen dovemansoren gericht. Iedereen wil weten wat er zich in Sjanghai heeft afgespeeld. Het enige wat op dit moment bekend is, is dat Adrian Sutil zich op de avond na de Chinese Grand Prix in nachtclub ‘M1NT’ bevond in gezelschap van Lewis Hamilton en Nico Rosberg.

Daar zou hij een aanvaring hebben gehad met Eric Lux. De Genii Capital-topman heeft aangekondigd dat hij de Force India-coureur wil aanklagen wegens zware lichamelijke mishandeling. Hij verliet die bewuste avond de nachtclub met verwondingen aan zijn nek. Naar verluidt is hij met een glas geraakt.

Sutil lacht op de vraag naar zijn plotseling gestegen populariteit. “Ik probeer me te concentreren op mijn werk als coureur. Goed, dit zijn geen eenvoudige situaties, maar ik probeer er zo goed mogelijk mee om te gaan.”

Op alle volgende vragen die op hem worden afgevuurd, reageert zijn manager met ‘geen commentaar’. Zimmerman meldt verder dat Lux (nog?) geen officiële aanklacht heeft ingediend, en dat de FIA zich (nog?) niet met de zaak bemoeit.

Maar hoe zit het dan met dat ‘vage’ persbericht van Force India, waarin ze bevestigen vast te houden aan hun rijdersbezetting voor Spanje. Betekent dat Sutil mogelijk in Monaco vervangen wordt? “Nee, zegt Sutil. “Ik rijd gewoon het hele seizoen.”

Het is een lastige kwestie. De Sutil die ik in de loop der jaren heb leren kennen, is de vriendelijkheid zelve. Ook na de persconferentie, ongetwijfeld één van de mindere momenten in zijn loopbaan, vraagt hij nog geïnteresseerd hoe het met me gaat. Het idee dat hij iemand met een glas te lijf is gegaan, strookt niet met het beeld die we van de coureur hebben. Een coureur die nota bene concertpianist had kunnen worden. En dus oordelen we niet en gaan we uit het van het principe: onschuldig tot het tegendeel bewezen is.

Lees meer over

Force India Weblog