Vitantonio Liuzzi is de eerste actieve Formule 1-coureur die zich heeft ingeschreven voor de V8 Supercar-race op Surfers Paradise, die in het weekend van 23 oktober wordt verreden.

De Italiaan is echter niet de enige coureur met Formule 1-ervaring die daar aan de start zal verschijnen. Ook Mika Salo, Jan Magnussen, Sébastien Bourdais, Christian Klien, Gianni Morbidelli en Stéphane Sarrazin zijn van de partij. De gastrijders, waaronder ook diverse namen uit de IndyCars en Le Mans, worden gekoppeld aan een van de vaste V8-coureurs.

Liuzzi vormt een team met Ford-rijder Tony D’Alberto. “We zijn ongeveer even groot, dus dat is gunstig voor onze zitpositie”, vertelt Liuzzi. “Tijdens de Australische Grand Prix heb ik goed kunnen kijken naar de V8 Supercars en ik was onder de indruk. Ik denk niet dat ik lang nodig zal hebben om te wennen aan de auto, maar het is goed dat we een dag kunnen testen.”

Op 19 oktober staat een test gepland op de Queensland Raceway, alvorens het veld van 21 tot en met 23 oktober wordt losgelaten op het stratencircuit van Surfers Paradise. “Ik had graag wat meer voorbereidingstijd gehad, maar dat geld waarschijnlijk voor iedereen. Ik heb ervaring met krachtige toerwagens en vind het leuk om daarin te rijden, dus ik heb er zin in.”