Vitantonio Liuzzi wil dat de wereld in Barcelona ziet hoe hard HRT aan de weg timmert. Het is volgens de Italiaan een belangrijke race omdat de verhoudingen in de Spaanse Grand Prix écht duidelijk worden.

Dat maakt de race voor HRT dubbel zo belangrijk. Het kleine team van José Ramón Carabante is de enige Spaanse formatie op de Formule 1-grid en wil dus vooral hier laten zien dat het F1-avontuur menens is voor HRT.

“De Spaanse Grand Prix geeft ons de beste mogelijkheid om de wereld te laten zien dat Hispania Racing hard werkt”, aldus Liuzzi. “Dat doen we nu, maar zullen we in de toekomst blijven doen. Ook willen we aantonen dat we op de juiste weg richting succes zijn.”

“De race in Barcelona is belangrijk omdat we nu in een fase van het kampioenschap zitten waar je de ware snelheid van alle teams ziet. Iedereen komt immers met verbeteringen en daarom kun je de snelheid van anderen beter inschalen.”

Liuzzi denkt dat HRT kan verrassen met de meegebrachte updates. “In de winter konden we helaas niet veel testen en daarom is elke race tot nu toe een grote testsessie voor ons geweest”, meent de Italiaan. “Als we met alle updates kunnen rijden die op de planning staan denk ik dat we een stap voorwaarts kunnen maken. Misschien zijn sommige mensen dan onder de indruk van ons.”

“Alles gaat de juiste richting op. Als we ons blijven verbeteren en zo blijven werken ben ik er zeker van dat onze toekomst rooskleurig is.”