Of Vitantonio Liuzzi in 2012 weer voor HRT rijdt, is onzeker. Naar eigen zeggen heeft hij een doorlopend contract, maar sinds de komst van Pedro de la Rosa duiken er berichten op dat Liuzzi’s plekje op de tocht staat.

Liuzzi schreef eerder deze maand in zijn column voor ESPNF1 dat hij een contract bij HRT heeft voor volgend seizoen en daarom ook denkt volgend jaar gewoon weer voor het Spaanse team te rijden.

Berichten in de Spaanse, Italiaanse en ook Franse media beweren nu echter het tegendeel, door te stellen dat de toekomst van de Italiaan niet meer zo zeker is nu HRT eerder deze week De la Rosa heeft vastgelegd.

HRT heeft door het binnenhalen van de veertigjarige De la Rosa immers al een ervaren kracht in huis voor 2012, waardoor Liuzzi’s ervaring minder interessant is dan dit jaar het geval was.

Wat verder tegen Liuzzi werkt, is dat hij geen geld naar Spanje overmaakt om voor HRT te rijden en ook geen grote schare aan geldschieters achter zich heeft staan, terwijl een aantal kandidaat-coureurs dat wel heeft.

Zo bestaat er bijvoorbeeld de mogelijkheid dat Red Bull besluit de ook dit jaar al bij HRT ondergebrachte Daniel Ricciardo nog een jaar te laten rijpen bij de achterhoede formatie, waarvoor dan uiteraard geld betaald moet worden. Behalve Ricciardo, komt ook de andere Red Bull-jongeling Jean-Eric Vergne nog in aanmerking om bij HRT gestald te worden om ervaring op te doen.

Buiten dit tweetal is ook de Spaanse GP2-coureur Dani Clos een optie. Clos kwam tijdens de Young Driver Test in actie voor het team en is door zijn nationaliteit uiteraard een interessante kaart, zeker als hij nog enkele sponsoren weet mee te brengen.

Een outsider voor het HRT-stoeltje is mogelijk Adrian Sutil, mocht zijn huidige werkgever Force India niet met hem verder gaan.

De 28-jarige Sutil – die ook met Williams in verband wordt gebracht – is een bewezen kracht in de Formule 1 en brengt enige persoonlijke geldschieters met zich mee, terwijl hij tevens een oude bekende is van HRT-teambaas Colin Kolles, met wie hij eerder bij Midland, Spyker en Force India werkte. Volgens Sutils manager is van onderhandelingen met HRT echter geen sprake.