Lotus heeft bekendgemaakt welke coureurs in actie komen tijdens de Young Driver Test op Silverstone volgende week. Hun gemiddelde leeftijd is dertig jaar.

Davide Valsecchi is de jongste van het stel. De GP2-kampioen van 2012 is 26 jaar. De derde rijder van Lotus komt op donderdag in actie. Op woensdag rijdt Nicolas Prost, de 31-jarige ontwikkelingscoureur van Lotus in de E21. Beide coureurs hebben al testervaring met de vorige Lotus E20. Valsecchi reed bovendien al een halve dag in de huidige bolide tijdens de wintertests.

Tijdens de Young Driver Test mogelijk alleen coureurs worden ingezet die maximaal twee Grands Prix hebben gereden. Vanwege de bandenproblemen in Silverstone wordt daar voor één dag een uitzondering op gemaakt. Dan mogen ook de reguliere coureurs rijden. Zij mogen dan alleen de banden testen en geen nieuwe onderdelen. Lotus laat de 33-jarige Kimi Räikkönen hiervoor op vrijdag opdraven. 

Op de eerste twee dagen mogen wel gewoon worden getest. “Dat de rookietest midden in het seizoen valt, komt voor ons goed uit”, zegt teambaas Eric Boullier. “Het geeft ons de kans nieuwe onderdelen te evalueren. Een prettige bijkomstigheid is dat het de laatste tijd zowaar goed weer is in Engeland en we verwachten dus veel te kunnen rijden. Voor Nicolas en Davide is het een waardevolle ervaring en wij kijken uit naar hun feedback.”