*

Lotus denkt sterker te zijn in de race

Daan de Geus

Daan de Geus

8 november 2014 19:04

Lotus denkt sterker te zijn in de race
Racepictures

Het team van Lotus deed het tijdens de vrije trainingen in Brazilië niet slecht, maar stelde in de kwalificatie teleur. Toch zijn Romain Grosjean en Pastor Maldonado redelijk positief gestemd.

“Je zou het niet zeggen aan de hand van het resultaat uit de kwalificatie, maar ik denk dat onze auto het hier best goed doet, en dan vooral zondag in de race”, vertelt Maldonado, die achttiende en laatste was, maar zondag door straffen van andere coureurs als zestiende mag beginnen.

Wat zijn kwalificatie betreft kan de Venezolaan kort zijn. “Het is ons vandaag niet gelukt alle stukjes goed op hun plek te laten vallen, maar de race is sowieso het belangrijkste en op basis van ons tempo in de trainingen, durf ik wel te stellen dat we dan om de punten kunnen vechten.”

Maldonado geeft verder aan dat hij een regenbuitje zou verwelkomen, want hij denkt dat wat neerslag Lotus goed van pas zou komen gezien zijn startplek en die van teamgenoot Grosjean, die zondag van de veertiende plek moet komen.

Grosjean
Diezelfde Grosjean baalt ervan dat andere teams sinds de vrije trainingen ‘meer performance gevonden hebben dan wij’, maar prijst zich wel gelukkig met hoe zijn E22 aanvoelde: “Het is nog niet perfect, maar het gaat wel de goede kant op.”

Net als Maldonado denkt ook Grosjean dat het in de race vast beter gaat. De Fransman zet daarbij vooral in op de hardere banden. “Want de softs doen het hier niet geweldig, dus het is zaak die compound zo goed mogelijk te managen in de race en daarna te pushen op de mediums.”