*

Lotus gokt verkeerd

Daan de Geus

Daan de Geus

9 november 2014 21:28

Lotus gokt verkeerd
Racepictures

Het team van Lotus had gehoopt te verrassen in Brazilië door haar coureurs slechts twee stops te laten maken, maar die strategie bleek onuitvoerbaar en punten bleven buiten bereik.

Zowel Pastor Maldonado als Romain Grosjean besloot later in de race en na overleg met het team om toch maar voor drie in plaats van twee stops te gaan: “Dat was onvermijdelijk vanwege de hoge bandenslijtage, maar mijn race heeft zeker geleden onder de switch”, stipt Maldonado aan.

“Het was sowieso ook een zware wedstrijd”, vervolgt de Venezolaan. “Op het eind ging het overigens wel wat beter. Ik had toen gehoopt Valtteri Bottas nog in te halen, maar dat lukte niet”, vertelt de coureur die overigens niet direct achter nummer tien Bottas finishte, maar ook Daniil Kvyat nog voor zich moest dulden en dus op de twaalfde plek binnenkwam.

Grosjean
Waar Maldonado de finish in ieder geval nog wist te halen, was dat Grosjean niet gegeven. “Het is erg jammer dat ik uitviel, want we hebben tijdens het weekend hier veel vooruitgang geboekt”, sipt de Fransman, voor wie een nog niet nader gespecifieerd motorprobleem zijn einde betekende.

Waar Grosjean hoop uit put is dat hij – voordat hij noodgedwongen op drie pitsstops moest overschakelen – ‘al vrij snel behoorlijk vooraan reed’. “Het wisselen van strategie zorgde daarna alleen wel voor wat problemen”, erkent Grosjean, die Lotus oproept er voor te zorgen dat over twee weken in Abu Dhabi het maximale kan halen uit de finalerace aldaar die dubbele punten waard is.