*

Lotus hoopt op ommekeer in tweede seizoenshelft

Daan de Geus

Daan de Geus

17 augustus 2014 13:38

Lotus hoopt op ommekeer in tweede seizoenshelft
Racepictures

Lotus heeft een dramatische eerste seizoenshelft achter de rug, maar hoopt het tij te kunnen keren in de tweede helft van het jaar, te beginnen met de race in Spa van volgend weekend.

“Dit is vooralsnog een zwaar seizoen voor ons, maar ik heb er toch vertrouwen in dat het na de hervatting beter gaat”, vertelt coureur Romain Grosjean. “We hebben, vooral sinds de Grand Prix van Monaco, een aantal races lang veel problemen gehad, dus ik hoop dat we in Spa – aan de hand van enkele updates – ons potentieel weer eens kunnen tonen, zoals bijvoorbeeld in Spanje het geval was.”

Grosjean – die in Spanje de eerste punten van het jaar scoorde voor Lotus en daarna direct weer scoorde in Monaco, maar sindsdien droog staat – weet dat er nog wel wat moet gebeuren voor Lotus weer punten kan pakken: “We moeten de problemen van de laatste tijd zien op te lossen. Als dat lukt, ben ik er echter vrij zeker van dat we meer punten kunnen bijschrijven.”

Dat gelijk in Spa doen, zou ideaal zijn volgens de Fransman, temeer omdat hij het zo’n fantastisch circuit vindt. “Spa is een droom voor elke coureur. Het is een baan met een ziel en je hebt er alles: snelle bochten, hoogteverschillen, technische sectoren en inhaalgelegenheid. Het is één van de beste – zo niet de beste – banen op de kalender.”

Maldonado
Teamgenoot Pastor Maldonado heeft in 2014 nog geen punten gepakt, maar ook hij houdt vertrouwen. “We moeten de moeilijkheden uit de eerste seizoenshelft achter ons laten en erin blijven geloven dat we punten kunnen scoren en het seizoen goed kunnen afsluiten.”

“Een duidelijk doel stellen voor de rest van 2014 is lastig, maar ik denk dat het een goed streven is om te proberen in elke nog resterende race punten te pakken. Als dat lukt, nemen we in ieder geval veel momentum mee 2015 in. Als team moeten we er dus voor zorgen dat de neuzen dezelfde kant op blijven staan en volle bak blijven gaan.”

Voor Spa zet de Venezolaan er dan ook op in ‘iets moois’ voor elkaar te boksen. “Als we een foutloos weekend hebben – dit keer hopelijk zonder motorproblemen en andere defecten – denk ik dat we een goede kans hebben om mee te doen om de punten.”