Hoewel er wat problemen waren tijdens de testsessies, hoopt Lotus in 2013 een vliegende start te maken. Zowel Kimi Räikkönen als Romain Grosjean menen dat het team er aan het begin van het seizoen goed voorstaat.

Räikkönen heeft in vergelijking tot zijn concurrenten tijdens de testsessies veel minder kilometers kunnen afleggen. De betrouwbaarheid van de Lotus lijkt dus niet optimaal. “Natuurlijk wil je altijd veel rondes rijden. Toch is het eerste gevoel met de auto prima. Ik hoop een betere start van het seizoen te hebben dan vorig jaar”, zegt de Fin, die in 2012 vanaf de achttiende startplaats als zevende eindigde. 

Zijn teamgenoot Grosjean startte het seizoen wel goed. Hij kwalificeerde zich als derde voor de openingsrace op Albert Park. Zijn race eindigde echter in de eerste ronde. “Ik heb vorig jaar wat pieken en dalen gehad. Ik hoop dit jaar constanter te zijn. De coureurs weten precies wat het team van ze verwacht. We hopen op een mooi seizoen.”

Lotus-teambaas Eric Boullier, is het met zijn coureurs eens: “We hebben een stap voorwaarts gemaakt sinds vorig jaar. Toen pakten we één overwinning en nu is het tijd voor meer. Het is belangrijk om altijd voor punten en podiums te vechten.”