Het team van Lotus werd na de eerste trainingsdag beschouwd als de grootste uitdager van Sebastian Vettel en Red Bull. Een dag later kunnen Kimi Räikkönen en Romain Grosjean die verwachtingen niet helemaal waar maken.

Kimi Räikkönen stuurt zijn Lotus naar de vijfde startplaats, en hoewel de Fin altijd meer wil, legt hij zich daar zonder al te veel problemen bij neer: “Het was helemaal niet zo’n slechte dag. Ik slaagde er eerder vandaag nog niet in om de auto te laten doen wat ik wil, maar de frissere omstandigheden werkten in ons voordeel.”

“De auto met kortere wielbasis lijkt beter bij mijn rijstijl te passen, dus hopelijk kunnen we morgen tijdens de race ook sterk voor de dag komen. We hadden uiteraard graag wat verder naar voren gestaan, maar je weet nooit wat er morgen kan of gaat gebeuren. Ik zal zien wat ik kan doen.”

Romain Grosjean
Romain Grosjean kan zijn goede klasseringen van het weekend geen vervolg geven en baalt daarvan: “Een zevende plaats is niet waar we op ingezet hadden. De auto voelde deze avond anders aan, met name aan de voorkant. Daar moeten we dus nog eens goed naar kijken.”

“We hebben morgen een lange race voor de boeg in moeilijke omstandigheden. Iedereen om ons heen start als het goed is op dezelfde banden als wij, dus we moeten onze winst puur in de snelheid zien te vinden. Ons doel is het behalen van een podiumplaats.”

Afgekeurd
Enkele uren na de kwalificatie werd duidelijk dat de Lotus van Kimi Räikkönen niet door de technische keuring is gekomen. De bodemplaat bleek meer dan de maximaal toegestane vijf millimeter door te buigen toen daar een testgewicht op werd geplaatst. Vooralsnog zijn er geen straffen uitgedeeld, maar Lotus dient zich wel te verantwoorden voor deze afwijking.

Eerder dit jaar kreeg Romain Grosjean met eenzelfde probleem te maken. Lotus kon tijdens de Grand Prix van Hongarije echter aannemelijk maken dat de bodemplaat beschadigd was geraakt door toedoen van de kerbstones op de Hungaroring.