Met wederom enkele aanpassingen aan de auto, waaronder een gewijzigde achtervleugel, wist Lotus weer wat verder op te schuiven richting de gevestigde orde.

Heikki Kovalainen eindigde op slechts zeven tienden van de Toro Rosso van Jaime Alguersuari. “Het was een uitstekende dag”, zegt de Fin. “Zowel de baan als de auto werd steeds beter en ik heb alle programma’s probleemloos kunnen afwerken. Meer kan ik niet vragen.”

Jarno Trulli bleef wat verder achter, maar dat had te maken met versnellingsbakproblemen in de tweede sessie. Hij kon daardoor geen run meer rijden op zachte banden en met weinig brandstof.

“Anders was hij zeker bij Kovalainen in de buurt gekomen”, zegt technisch directeur Mike Gascoyne. “Het is fijn om te constateren dat we weer dichterbij het middenveld zijn gekropen. Nu moeten we dat morgen zien te bevestigen.”

Trulli laat zich niet uit het veld slaan door de tegenslag. “Onze tijden bewijzen dat we vooruitgang boeken”, aldus de Italiaan. “We hebben natuurlijk nog veel werk te doen, maar het is goed om te zien dat we de juiste richting op gaan.”