Romain Grosjean was binnen twee ronden in één klap voorbij toen zijn motor met een plof de geest gaf. Heikki Kovalainen slaagde er ondertussen tot zijn teleurstelling niet in te scoren voor Lotus.

“Zo laat in het seizoen is iedereen wel aan vakantie toe, maar mijn motor besloot helaas iets te vroeg al op vakantie te gaan!”, reageert de goedlachse Grosjean gelaten op zijn vroege uitvalbeurt.

“Dit is uiteraard teleurstellend en niet de manier waarop we het seizoen wilden afsluiten, maar het is een geweldig jaar voor ons geweest. We hebben bewezen een topteam te zijn en ik denk dat we trots mogen zijn op wat we allemaal hebben bereikt”, stelt de coureur die als zevende in het kampioenschap is gefinisht, terwijl zijn team vierde werd bij de constructeurs.

Kovalainen
Lotus had mogelijk nog hoger kunnen eindigen dan dat, maar behalve Grosjean kwam ook Kovalainen niet tot scoren. Laatstgenoemde, de vervanger van de geblesseerde Kimi Räikkönen, bleef op Interlagos op de veertiende plek steken.

“Lotus heeft me een geweldige kans gegeven en ik vind het zeer jammer dat ik geen punten voor het team heb kunnen scoren”, vertelt Kovalainen. “Ik denk dat de Lotus een geweldige bolide is, maar het is mij helaas niet gelukt het maximale uit de auto en de situatie te halen.”

“Ik denk dat dat komt omdat ik door een gebrek aan routine fouten heb gemaakt, maar ook omdat ik wellicht heb onderschat hoe moeilijk het is om na een periode van afwezigheid weer te moeten racen. Mijn starts waren daar een goed voorbeeld van, want die waren heel slecht en daardoor kwam ik tot twee keer toe al snel in kansloze posities terecht. Ondanks hoe moeilijk ik het heb gehad, wil ik iedereen bij Lotus echter graag van harte bedanken voor alle steun die ze me tijdens deze twee races hebben gegeven.”