Nadat Team Lotus het in Canada moest afleggen tegen de directe rivalen van HRT en Virgin, heeft de renstal vandaag orde op zaken gesteld met een negentiende en twintigste plaats.

Heikki Kovalainen was vandaag de beste van de coureurs die uitkomen voor de renstallen die vorig jaar hun intrede in de Formule 1 deden, en werd daarbij op de voet gevolgd door teamgenoot Jarno Trulli.

“Dit was een goede race voor me”, laat Kovalainen na afloop dan ook optekenen. “Ik ben blij dat we ons vormpeil van eerder in het jaar weer te pakken hebben, nadat het in Monaco en Canada wat minder ging.”

“Ik had vandaag geen problemen en kon door mijn driestopstrategie telkens een goed tempo rijden”, vervolgt de 29-jarige Fin. “We weten bij Lotus dat we ons nog verder moeten verbeteren en dat dit tijd gaat kosten, maar we zijn op de goede weg.”

In de andere T128 opteerde Trulli voor twee pitstops. “Hoewel dat betekende dat mijn banden aan het eind van de race helemaal op waren, heb ik het erg naar mijn zin gehad achter het stuur.”

“Het was van tevoren al duidelijk voor ons dat we hier behoorlijk zouden moeten pushen om een goed resultaat te behalen, dus het is positief voor ons als team dat we met twee auto’s aan de streep zijn gekomen en onze rivalen ruim achter ons hebben weten te houden.”