*

Lotus: ‘Monza wordt moeilijk’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 september 2014 10:16

Lotus: ‘Monza wordt moeilijk’
Racepictures

De Grand Prix van Italië wordt een moeilijke voor het kwakkelende team van Lotus, voorspellen coureurs Romain Grosjean en Pastor Maldonado.

“Ik denk dat we ons op moeten maken voor een zwaar weekend in Monza, want op papier is het niet een circuit waarop we sterk zijn”, weet Grosjean, die benadrukt dat Lotus er uiteraard wel alles aan gaat doen er toch iets te maken: “Want het zou fijn zijn als we toch wat momentum kunnen opbouwen voor de volgende race, in Singapore, waar we vermoedelijk beter voor de dag zullen komen.”

Wat Lotus in dit streven moet helpen, is een speciaal voor Monza ontwikkelde achtervleugel. “Daarmee hopen we qua aerodynamica te compenseren voor het gebrek aan pure topsnelheid”, vertelt Grosjean. “Rijden met die vleugel maakt bochten zoals de Lesmos en Ascari door het gebrek aan downforce wel een stuk lastiger, maar ik weet zeker dat het team de best mogelijke balans daar tussen zal vinden.”

Net als Grosjean denkt ook teamgenoot Maldonado dat het raceweekend op Monza ‘doordat het op dat circuit vooral om motorvermogen en het rijden met weinig downforce draait’ lastig wordt. “Maar ik ben wel heel benieuwd naar hoe het is om met de 2014-bolides op Monza te rijden, aangezien het zo’n uniek circuit is en het niet eenvoudig is het maximale uit de nieuwe auto’s te halen, die volgens mij voor iedereen dan ook lastig te besturen zullen zijn op Monza.”