Robert Wickens, Kevin Korjus en Jan Charouz rijden namens Lotus Renault GP de rookietest in Abu Dhabi. Zo heeft het team bekendgemaakt.

Wickens heeft de testdag te danken aan de winst in de World Series by Renault. De Canadees rijdt op vrijdag ook al in Abu Dhabi. Virgin laat hem dan in de auto van Jérôme D’Ambrosio de eerste vrije training doen. Voor Renault komt Wickens op dinsdag in actie.

“Iederen jongen droomt ervan een Formule 1-auto te besturen”, aldus een opgetogen Wickens. “Ik heb het gevoel klaar te zijn voor de Formule 1 en deze test geeft me de kans dat te bewijzen. Hopelijk kan ik er het beste van maken en competitieve rondetijden noteren.”

Op woensdag is Korjus aan de beurt. De 18-jarige Est werd vorig jaar kampioen in de Formule Renault 2.0 Eurocup en werd dit jaar de jongste winnaar van een race in de Formule Renault 3.5 Series.

“Dit is het mooiste moment uit mijn leven”, zegt Korjus. “Het wordt een onvergetelijke belevenis. Ik was vorige week op de fabriek in Enstone en heb alvast uitleg gekregen over het stuurwiel dat zoveel knoppen heeft. Alles is nieuw voor me, maar het is enorm uitdagend om alles te leren.”

Op de slotdag van de rookietest komt Charouz in actie. De Tsjech is sinds 2010 al een van de officiële reserverijders van Lotus Renault, maar heeft nog niet in de R31 gereden. Charouz: “Ik heb al wel wat testwerk gedaan, maar nog niet in de auto van dit jaar, dus ik kijk er erg naar uit dat te gaan doen en om met het raceteam samen te werken.”