Het team van Lotus zal de eerste wintertest, die van 28 t/m 31 januari in Jerez gehouden wordt, overslaan omdat dit niet goed binnen haar schema past. Dat meldt technisch directeur Nick Chester.

Volgens Chester is het overslaan van de eerste test – ondanks dat er in totaal slechts drie wintertests op het programma staan alvorens het nieuwe seizoen begint – dus een bewuste keuze voor de formatie uit Enstone.

“Meedoen aan de test in Jerez is niet ideaal met oog op op het programma aan de hand waarvan we onze nieuwe auto ontwikkelen en construeren, dus we hebben besloten niet te participeren en onze auto pas later te onthullen”, verklaart Chester op de Lotus-website.

“We zullen onze nieuwe bolide vermoedelijk voor de eerste test in Bahrein presenteren, zodat we hem daarna tijdens de twee tests in dat land zijn vuurdoop kunnen geven en uitvoerig kunnen testen onder representatieve omstandigheden”, zo voegt de technisch directeur daar aan toe.

Lotus liet eerder al weten de eerste test graag te willen verschuiven, omdat het vond dat deze te vroeg in het jaar ingepland stond. Coureur Romain Grosjean gaf daarbij aan dat de renstal uit Enstone vertraging had opgelopen bij de ontwikkeling van de E22, zoals Lotus’ 2014-bolide zal heten.

Het laten schieten van de eerste test voedt de geruchten dat Lotus inderdaad achterloopt en/of nog altijd met organisatorische of financiële problemen kampt, maar Chester zegt (uiteraard) dat alles prima loopt: “We maken gestaag vooruitgang en ons nieuw chassis is al door een flink deel van de FIA-crashtests gekomen. We hoeven alleen de neus-sectie nog te laten testen.”

Chester stelt verder dat Lotus denkt met de E22 – die deels een doorontwikkeling van de E21 en deels vernieuwend is – wederom een goede bolide te hebben: “Vanuit onze ogen ziet het er goed uit, al weten we natuurlijk niet waar de andere teams mee bezig zijn. Wij denken echter met goede oplossingen te zijn gekomen voor de reglementswijzigingen en verwachten dat de E22 competitief wordt.”