Met de dertiende en veertiende stek die ze in Monaco hebben behaald zijn ze bij Team Lotus zeer content: “Een geweldig resultaat voor het team”, stelt Jarno Trulli zelfs.

“Dit zijn onze beste finishposities van het jaar”, weet de geroutineerde Italiaan. “We kunnen hier dus heel tevreden mee zijn.”

Trulli zelf had een race zie zowel hoopgevend als frustrerend was: “Ik maakte een goede start en kon de jongens voor me goed bijhouden, maar de safetycar verpestte onze strategie. Het gat dat we naar de langzamere jongens hadden opgebouwd, was daardoor namelijk verdwenen.”

Vlak achter Trulli eindigde zijn teamgenoot Heikki Kovalainen dus als veertiende. De Fin, die Trulli gisteren nog te snel af was, heeft gemengde gevoelens overgehouden aan zijn race: “Dit was een goed resultaat voor het team, maar voor mijzelf was het geen bijzondere race.”

“Ik verloor een plek bij de start en daarmee was het eigenlijk wel gelijk gedaan. De eerste stint was moeilijk en in de tweede kon ik mijn ritme niet vinden, omdat ik er telkens andere auto’s langs moest laten.”

“Ondanks dat is het echter toch wel een positief weekend geweest en kunnen we over twee weken in Canada gewoon verder vechten”, besluit de Lotus-rijder op een positieve noot.