Bij Lotus is men tevreden met het werk dat op de vrijdag in Brazilië is gedaan. De zevende plaats van Grosjean in VT2 is naar eigen zeggen een prima resultaat op dit moment in het seizoen.

“We zijn er nog niet wat betreft de afstelling van de E23, maar de zevende plaats in een goed begin van het weekend”, zo vertelt Romain Grosjean na afloop van beide trainingen, waarvan hij zelf overigens alleen de tweede voor zijn rekening mocht nemen. “Het was wel behoorlijk warm vandaag en dat was ook in de auto goed te merken. Desondanks heb ik genoten, want je vergeet nog wel eens hoe gaaf het is om hier te rijden. Ik kijk dan ook uit naar de kwalificatie.”

Vrijdagcoureur Jolyon Palmer – volgend jaar vaste rijder voor het team – mocht ook in Brazilië weer acte de présence geven op een voor hem nieuwe baan. Op donderdag keek hij tijdens de trackwalk al zijn ogen uit en ook de ervaring van het rijden op het Autódromo José Carlos Pace stelde niet teleur: “Het is een gave baan om te rijden met al die bochten die je blind induikt. Het was wel behoorlijk warm, waardoor ook de banden behoorlijk snel minder werden, maar het was desondanks een geweldige en positieve ervaring.”

Pastor Maldonado heeft de luxe dat hij elk weekend beide trainingssessies af mag werken op vrijdag. Het bracht him in São Paulo respectievelijk de tiende en de twaalde tijd. Hoewel de Venezolaan verwacht dat ze nog wat naar voren kunnen kruipen, is hij tevreden met de progressie die op de eerste dag al is geboekt: “De afstelling kan nog wat worden gefinetuned, maar we hebben vandaag de ronden kunnen rijden waar we op hoopten.”