Romain Grosjean heeft een goed gevoel over de Lotus E23, maar rekent niet direct op zeges in 2015, terwijl ook teameigenaar Gérard Lopez waakt voor te hoge verwachtingen.

Lotus voelt zich gesterkt door de overstap van Renault- naar Mercedes-motoren en het feit dat de eerste test met de E23, ondanks enige vertraging, prima is verlopen, maar het team uit Enstone laat het hoofd niet gelijk op hol brengen.

“Ik hoop gewoon een goed jaar door te maken waarin ik kan laten zien waartoe ik in staat ben, waarna ik voor 2016 een auto tot mijn beschikking hoop te krijgen waar ik races mee kan winnen”, zegt Romain Grosjean tegen het Franse AUTOhebdo.

Na een dramatisch 2014, waarin Grosjean slechts acht punten scoorde en de puntenteller voor Lotus op een totaal van tien bleef staan, hoopt de Fransman op een terugkeer naar het niveau van 2013, waarin hij mede dankzij zes podiumplekken 132 punten wist te scoren.

In 2013 eindigde Lotus – dat verder Kimi Räikkönen in dienst had, die één race won en zeven keer op het podium stond – bovendien als vierde in het WK met 315 punten, hetgeen ook het soort prestatie is dat teameigenaar Gérard Lopez voor ogen heeft.

“Het wordt echter keihard werken om dat voor elkaar te krijgen”, weet de Luxemburger, die zijn hele team dan ook op het hart drukt om niet op de zaken vooruit te lopen en praatjes te krijgen na de positieve vuurdoop van de E23.

“Gezien hoe 2014 voor ons is verlopen, is het denk ik beter als we niet gelijk hoog van de toren blazen. We doen er verstandig aan onze plek te kennen en ons bescheiden op te stellen, waarbij we ervoor moeten waken niet in herhaling te vallen en nog zo’n jaar als 2014 door te maken.”

“We horen niet thuis op de achtste plek waar we vorig jaar op eindigden, maar pas als we weer op het niveau zitten waar we thuishoren – dat van 2013 – kunnen we het ons veroorloven verder naar boven te kijken”, aldus Lopez.