Het team van Lotus kende een zwaar weekend in Australië, maar denkt veel te hebben aan de aldaar geleerde lessen. ‘We hopen in Maleisië al een flinke stap vooruit zetten’.

Coureurs Pastor Maldonado en Romain Grosjean haalden allebei het einde van de race niet in Melbourne, nadat ze eerder tijdens de vrije trainingen en kwalificatie ook al met allerhande technische problemen te maken hadden gehad.

“We weten dat we ver achterliggen, maar werken keihard om onze achterstand goed te maken”, meldt trackside operations director Alan Permane. “We moeten eigenlijk gelijk in Maleisië al een flinke stap vooruit zetten”, ziet hij in. “Om dat voor elkaar te krijgen, werken we rond de klok. Ik ben er dan ook zeker van dat we over twee weken al vooruitgang zullen zien”, houdt Permane vertrouwen.

Behalve Permane is ook de nieuwe adjunct-teambaas Federico Gastaldi er van overtuigd dat Lotus het lek snel boven kan krijgen. “Onze beide coureurs vielen allebei uit vanwege één en hetzelfde motorprobleem, dus het is voor ons en onze motorleverancier Renault duidelijk waar we ons in de aanloop naar Maleisië in de eerste plaats op moeten richten.”

“Buiten dat zijn we er inmiddels ook achter welke andere zaken nog beter moeten, dus we weten wat ons te doen staat en zullen de klus klaren. De teamspirit is namelijk onverminderd sterk en aan onze instelling zal het zeker niet liggen.”