Lotus komt met een goed gevoel naar Australië. Na een dramatisch 2014 heeft het team er vertrouwen in dat het in 2015 gelijk vanaf het begin beter gaat met de nieuwe E23.

Voor Lotus moet 2015 een frisse start zijn, na het rampzalige 2014. Het heeft daarbij vooralsnog ook een prima herstart gemaakt met veel testkilometers en aardige rondetijden tijdens het voorseizoen, waardoor het gevoel bestaat dat de door een Mercedes-motor aangedreven E23 een stuk beter is dan zijn van een Renault-krachtbron voorziene voorganger.

“Het is een nieuw jaar en we hebben een nieuwe auto die op elke mogelijke manier een stuk sterker lijkt te zijn, dus ik kan niet wachten om aan het seizoen te beginnen”, vertelt Pastor Maldonado. “Onze situatie is niet te vergelijken met die van vorig jaar. We hebben een veel betere voorbereiding gehad en beschikken over een totaalpakket dat veel belooft voor komend jaar, dus we zouden er ook bij de seizoensopener gelijk moeten staan.”

Teamgenoot Romain Grosjean rekent op ‘een paar verrassingen in Australië’, waarbij hij uiteraard hoopt dat Lotus in positieve zin zal opvallen. “We hebben weliswaar nog wat werk te doen aan de set-up van de E23 en Albert Park is een verraderlijk circuit waar het weer vaak een rol speelt, maar niemand weet echt wat hij kan verwachten en wij gaan er alles aan doen het best mogelijke resultaat te behalen.”

Over wat dat ‘best mogelijke resultaat dient te zijn’, is adjunct-teambaas Federico Gastaldi duidelijk: “Het zou mooi zijn als we gelijk wat punten achter onze naam weten bij te schrijven”, zegt het kopstuk van de renstal die er vorig jaar tot zijn teleurstelling in totaal maar tien wist te scoren.

“Het klopt dat Albert Park een wat bijzonder circuit is en nog wel eens voor verrassingen kan zorgen, maar we hebben een veelbelovende nieuwe auto, een sterk team en twee tot op het bot gemotiveerde coureurs, terwijl we verder een nieuw tijdperk beginnen met Mercedes als motorleverancier”, somt Gastaldi op, waarop technisch directeur Nick Chester laat weten dat Lotus ook wat hem betreft ‘voorzichtig optimistisch naar Australië kan afreizen’.