*

Lowe: ‘Heb Mercedes laatste stap laten zetten’

Daan de Geus

Daan de Geus

4 jaar geleden

Lowe: ‘Heb Mercedes laatste stap laten zetten’
Racepictures

Paddy Lowe, co-teambaas van het momenteel dominante Mercedes, denkt dat hij Mercedes ‘de volgende stap’ heeft laten zetten en een echt topteam van de Duits-Engelse formatie heeft gemaakt.

Lowe heeft bij Mercedes – samen met Toto Wolff – de rol van teambaas overgenomen die tot afgelopen winter volledig door Ross Brawn werd vervuld. Wolff en Lowe hebben de taken echter verdeeld, waarbij Lowe nu de hoofdverantwoordelijke is voor alle technische zaken.

In gesprek met Autosport deelt Lowe een pluim uit aan voorganger Brawn, want hij realiseert zich dat hij en Wolff voortbouwen op de fundering die Brawn heeft gelegd, maar maakt tevens duidelijk dat hijzelf Mercedes heeft geholpen ‘een hoger niveau’ te bereiken.

“Dit team bevond zich de laatste twee á drie jaar al op de weg naar boven en pakte in 2013 al regelmatig polepositions en zeges, dus Ross verdient absoluut krediet voor het opbouwende werk dat hij binnen dat proces heeft gedaan.”

“Ik heb Mercedes sinds mijn komst echter geholpen de volgende stap te zetten en naar een nog hoger niveau gebracht, door niet zozeer grote dingen die door Ross zijn opgezet te veranderen, maar kleine zaken aan te passen en verbeteren.”

“Er is eigenlijk niets wat we helemaal hebben moeten omgooien of wat helemaal verkeerd liep, maar ik heb wel wat spreekwoordelijke gaten gevuld die Ross had opgelaten, terwijl we ook wat nieuwe dingen hebben toegevoegd aan de structuur.”

Voor Lowe is de ‘periode Brawn’ verder een gesloten boek. “Niks tegen Ross, maar hij is al weg sinds december en de Formule 1 verandert en ontwikkelt zich zo snel dat zijn tijd hier inmiddels tot het verleden behoort en we eigenlijk alleen maar vooruit kijken.”

Wat het huidige seizoen betreft, kan Lowe niet anders dan toegeven dat het ‘beter gaat dan we hadden durven dromen’. “Het gaat fantastisch. We presteren op een geweldig hoog niveau en dat moeten we volhouden, zeker aangezien het kan verkeren.”

Lees meer over

Brawn Lowe Mercedes