*

Magnussen hoopt dat Renault snel een keuze maakt

Daan de Geus

Daan de Geus

19 augustus 2016 08:47

Magnussen hoopt dat Renault snel een keuze maakt
Racepictures

Kevin Magnussen hoopt op korte termijn van Renault te horen of het met hem verder wil of niet. “We praten met elkaar, maar er is nog niets zeker.”

Magnussen vertelt aan Motorsport.com dat hij ‘zo snel mogelijk’ van Renault hoopt te horen wat het qua coureurs besluit te doen voor 2017. Wanneer hij een beslissing kan verwachten, weet hij echter niet.

“We praten met elkaar, maar er is nog niets zeker”, zegt Magnussen, die graag bij Renault wil blijven: “Natuurlijk, want ik geloof in dit team.”

Formula One World Championship 2016, Round 12, German Grand Prix, Hockenheim, Germany, Friday 29 July 2016 - Kevin Magnussen (DEN), Renault Sport F1 Team

Magnussen moet nog van Renault horen of het in 2017 met hem verder wil.

“Ik ben er zeker van dat Renault in de toekomst successen kan boeken en daar wil ik graag deel van uitmaken”, benadrukt de Deen, wiens deal met het team eind 2016 afloopt.

Dat Magnussen snel duidelijkheid wil, is niet vreemd. In zijn debuutjaar 2014 liet McLaren hem tot na het seizoen in de wachtkamer zitten, waarna het hem vervolgens geen racezitje gaf voor 2015.

Na een jaar aan de zijlijn als testrijder bij McLaren werd Magnussen – nadat hij eind 2015 definitief werd bedankt voor bewezen diensten door McLaren – in januari 2016 door Renault gestrikt.

Renault wil het liefst met een ‘eigen’ talent naar de top groeien. Teambaas Frédéric Vasseur vertelde onlangs aan Formula1.com dat het ‘begin september’ beslissingen wil maken over haar coureurs.

Lees meer over

Magnussen Renault